مدیریت زمان و مهندسی مکانیک
مدیریت زمان و مهندسی مکانیک

مدیریت زمان و مهندسی مکانیک

شیوه‌نامه «مصاحبه آزمون دکتری» تدوین می‌شود

رییس کمسیون آموزش مجلس:
شیوه‌نامه «مصاحبه آزمون دکتری» تدوین می‌شود/تغییرات آزمون دکتری نهایی نیست
» سرویس: سیاسی - مجلس
کد خبر: 91083019257
سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۲
 
رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی از اشکالات وارده به آزمون دکتری، از تدوین شیوه‌نامه‌ای برای ساماندهی مرحله مصاحبه آزمون دکتری خبر داد.

محمد مهدی زاهدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به نحوه پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه‌های کشور، گفت: در این زمینه اشکالات زیادی به ما گزارش شده است که بعضا خود وزارت علوم نیز آنها را پذیرفته است که این موضوعات در دست بررسی است تا به عدالت نزدیک‌تر شده و حقی از داوطلبان ضایع نشود.

وی در خصوص بیشترین اشکالات وارده به آزمون نیمه متمرکز دکتری، گفت: از جمله این مباحث وزن مرحله مصاحبه و دیگری مکانیزم برگزاری مصاحبه آزمون دکتری است، چراکه هم اکنون مکانیزم مشخصی برای مصاحبه وجود ندارد و در دانشگاه‌ها این موضوع به صورت سلیقه‌ای انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: بنابراین مجلس در نظر دارد تا ضمن تعدیل سهم مصاحبه، یک شیوه‌نامه برای مکانیزم مصاحبه آزمون دکتری تدوین کند تا معلوم شود در چه چارچوبی مصاحبه انجام شود و اگر داوطلبی به نمره مصاحبه اعتراضی داشت بتواند در همین چارچوب پیگیری لازم را انجام دهد.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به افزایش تعداد داوطلبان آزمون دکتری در دانشگاه‌ها، گفت: افزایش بیش از اندازه پذیرش دانشجوی دوره دکتری، دانشگاه‌ها را دچار مشکلاتی کرده است، اما در صورتی که اعضای هیات علمی فعال در دوره دکتری همچون گذشته همکاری صادقانه‌ای داشته باشند، انشاء الله این مشکلات به حداقل می‌رسد.

زاهدی با اشاره به سخنان وزیر علوم مبنی بر برابر شدن سهم مراحل کتبی و مصاحبه آزمون دکتری، گفت: تا این لحظه در کارگروهی که در خصوص ساماندهی آزمون دکتری در حال فعالیت است، به نتیجه‌ای مبنی بر برابر شدن سهم مراحل کتبی و مصاحبه آزمون دکتری نرسیده‌ایم و با وجود اینکه وزیر علوم طی مصاحبه‌ای اعلام کرده‌اند که سهم آزمون کتبی دکتری 50 و مصاحبه نیز 50 درصد شده است، اما هنوز کارگروه در این موضوع به تصویب نهایی نرسیده و این موضوع پیشنهاد وزیر علوم بوده که کارگروه در حال بررسی آن است.

نمره دانشگاهها برای پذیرش داوطلبان دکتری تعیین کننده نیست

تهران:۰۹:۲۳ ,  ۱۳۹۱/۰۸/۲۷ 
خدایی اعلام کرد:
منابع آزمون دکتری از کارشناسی و ارشد/ نمره دانشگاه تعیین کننده نیست
رئیس سازمان سنجش با بیان اینکه در آزمون دکتری 92 یک یا دو درس از مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی اعمال خواهد شد تاکید کرد که نمره دانشگاهها برای پذیرش داوطلبان دکتری تعیین کننده نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم خدایی در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه 50-50 شدن تاثیر ضرایب آزمون کتبی و مصاحبه در آزمون دکتری 92 قطعی شد، ادامه داد: آزمون دکتری 92 به سمت تخصصی تر شدن پیش می رود و حتماً یک یا دو درس از مقطع کارشناسی ارشد و حسب مورد از مقطع کارشناسی در این آزمون گنجانده می شود.
وی گفت: سال گذشته تعداد دروس آزمون دکتری به علت تخصصی شدن از 285 درس به 1375 درس افزایش یافت و برای آزمون 18 اسفند هم اگر قرار باشد رشته ها و گرایشهای جدید حضور داشته باشند باید تخصصی تر برگزار کنیم.
رئیس سازمان سنجش همچنین درباره علت برگزاری آزمون دکتری 92 در اسفندماه سال جاری اظهار داشت: سال گذشته مصاحبه داوطلبان دکتری در تابستان برگزار شد که بنا به دلایلی در معرفی اسامی به سنجش تاخیر داشتیم.
خدایی ادامه داد: آزمون دکتری 92 اسفندماه سال جاری برگزار، اسامی معرفی شدگان به مصاحبه در اردیبهشت ماه اعلام و دعوت شدگان باید تا پایان خردادماه سال آینده مصاحبه شده باشند.
این مقام مسئول در سازمان سنجش، اعلام کرد که ظرفیت نهایی آزمون دکتری 92 تا پایان اسفندماه سال جاری مشخص خواهد شد.
وی همچنین در خصوص اعمال سلیقه دانشگاهها در مصاحبه با توجه به یکسان شدن ضرایب آزمون کتبی و مصاحبه تاکید کرد: دانشگاه نمی تواند ادعا کند نمره ای که به داوطلب می دهد تعیین کننده است.
امانت داری و اخلاق مداری 
استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع  "خبرگزاری مهر"  مجاز است.

خودمان در دانشگاه وزن مصاحبه دکتری را بالا و پایین می‌بریم

۱۳۹۱/۰۸/۲۷ , ۰۹:۴۲

خودمان در دانشگاه وزن مصاحبه دکتری را بالا و پایین می‌بریم

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: نباید نگران وزن کتبی آزمون دکتری بود و حساسیت نشان داد چون ما در دانشگاهها و در مرحله مصاحبه آنقدر دستمان باز است که می توانیم وزن را بالا و پایین ببریم تا هر داوطلبی پذیرش نشود.

رضا روستا آزاد در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اختلاف دانشگاهها با وزارت علوم درباره آزمون دکتری و اعمال نظر بر سر پذیرش دانشجو در این مقطع، اظهار داشت: آزمون دکتری در سال نخست تنها با برگزاری دروسی مثل زبان و ریاضی کلید خورد اما در سال دوم برگزاری، به این آزمون دروس اختصاصی هم افزوده شد.


وی گفت: موضوع وزن مصاحبه در آزمون دکتری محل اختلاف میان وزارت علوم و دانشگاهها شده است.


وی درباره این اختلاف نظر با تاکید بر اینکه وزارت علوم بر این باور است که چون هزینه دانشجوی دکتری روزانه را پرداخت می کند و دانشجو دکتری رایگان ثبت نام می شود و از سوی دیگر توسط دولت گرنت دریافت می کند پس این وزارتخانه می تواند در پذیرش دانشجوی دکتری دخالتی داشته باشد، خاطرنشان کرد: در کشورهای دیگر این گونه نیست و دانشجویان از صنعت گرنت می گیرند و برای تحصیل در مقطع دکتری شهریه پرداخت می کنند.


رئیس دانشگاه صنعتی شریف درباره نظر دانشگاهها در خصوص نحوه برگزاری آزمون دکتری، گفت: نظر دانشگاهها این است که یک آزمون غربالگری عمومی برگزار شود اما دست دانشگاه در مصاحبه باز باشد تا خودش برای سنجش داوطلبان تصمیم بگیرد.


وی اظهار داشت: از سوی دیگر به تخصصی کردن آزمون هم اعتراض شده است. چرا باید تنها به یک سری دروس تخصصی در آزمون اهمیت داده شود در حالیکه از نظر دانشگاهها تمام دروس تخصصی مهم هستند.


روستا آزاد در خصوص آینده حل و فصل شدن این اختلاف نظرها و اعمال آن در آزمون دکتری 92، اظهار داشت: آزمون دکتری 92 پیش بینی می شود مانند سال گذشته برگزار شود البته باید تغییر دولت و وزیر را هم در سال آینده مد نظر داشت و منتظر ماند و دید که با وزیر جدید در این آزمون تغییراتی ایجاد می شود یا نه.


وی در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره تغییرات احتمالی در وزن آزمون کتبی دکتری برای سال 92 تصریح کرد: نباید نگران وزن کتبی آزمون دکتری بود و حساسیت نشان داد چون ما در دانشگاهها و در مرحله مصاحبه آنقدر دستمان باز است که می توانیم وزن را بالا و پایین ببریم تا هر داوطلبی پذیرش نشود.

 امانت داری و اخلاق مداری 

استفاده از این خبر فقط با ذکر منبع  "خبرگزاری مهر"  مجاز است. 

نحوه گزینش آزمون دکتری 92 تغییر کرد

وزن مرحله مصاحبه و کتبی آزمون دکتری برابر شد

معاون وزیر علوم: نحوه گزینش آزمون دکتری 92 تغییر کرد

» سرویس: دانشگاه و حوزه - آموزشی

کد خبر: 91082616344

جمعه ۲۶ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۷

 

معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری از تغییر نحوه گزینش داوطلبان در آزمون دکتری 92 خبر داد.


دکتر نادری منش در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) از تغییر در نحوه برگزاری کنکور دکتری خبر داد و گفت: با توجه به درخواست دانشجویان و به دنبال بازنگری و بررسی دو دوره برگزاری آزمون نیمه متمرکز دکتری، شیوه گزینش داوطلبان در این آزمون تغییر کرد.


وی افزود:‌بر این اساس وزن آزمون کتبی و مرحله مصاحبه آزمون دکتری 50 50 شد به عبارت دیگر میزان تاثیر نمره کتبی و مصاحبه آزمون دکتری در پذیرش داوطلبان یکسان و به میزان 50 درصد تصویب شد.


نادری منش در خاتمه خاطرنشان کرد:‌این تغییرات تا هفته آینده به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.


به گزارش ایسنا، ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 1392 از 7 آذرماه از طریق سایت اینترنتی سازمان سنجش آغاز می‌شود و در روز یکشنبه 12 آذرماه پایان می‌پذیرد، همچنین آزمون دکتری 1392 روز جمعه 18 اسفند ماه در حوزه های امتحانی سراسر کشور برگزار می‌شود.

منبع: ایسنا

مصاحبه با دکتر حامدی

با سلام و تشکر بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید، لطفا خودتان را برای خوانندگان ما معرفی بفرمایید.


با سلام خدمت شما و خوانندگان محترم، جهانبخش حامدی هستم؛ دکترای مکانیک و استادیار دانشگاه آزاد تهران مرکز.


جناب آقای دکتر! از سوابق تحصیلی خودتان برای خوانندگان مختصری توضیح بفرمایید.


بله. من فارغ التحصیل مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی اصفهان، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیر در رشته مهندسی مکانیک  گرایش طراحی جامدات، و فارغ التحصیل دکترای مکانیک از دانشگاه علوم تحقیقات تهران با عنوان تز طراحی و شبیه سازی ربات­های کابلی، هستم.


جناب آقای دکتر! آیا غیر از فعالیت آموزشی در جای دیگری هم مشغول به کار هستید؟


بله. با عنوان مشاور شرکت­های مختلفِ خودورسازی در زمینه ربات­ها در ارتباط هستم و در مجموعه­ای هم که مربوط به هوشمند سازی آموزشی می­شود، همکاری می­کنم.


چطور شد که در کنار فضای کار، تدریس را هم انتخاب کردید؟


من از همان دوران تحصیل به تدریس علاقه­مند بودم و همچنین فعالیت در زمینه آموزشی را در کنار فضای کار لازم می­دانم. به­دلیل اینکه باعث می­شود شما همیشه در زمینه­ی علمی به­روز باشید و دیگر اینکه به دلیل ارتباط با فضای با طراوتِ دانشجویی، سرزنده و شاداب بمانید.

ادامه مطلب ...

صندلی داغ با حضور رتبه 2 کنکور ارشد سال 91 - ابزار دقیق-بخش3

صندلی داغ با حضور مهندس مسعود بهنصر ، رتبه 2 کنکور کارشناسی ارشد سال 91 - ابزار دقیق و اتوماسیون

زبان:


در حال حاضرکتاب راهیان ارشد تقویدر کل کتاب خوب و جامعی است.

من خودم کتاب پارسه زبان عمومی رو خوندم. چون تستها و مثالهای لغتش مطابق با لانگمن و کمبریدجه.


سطح زبانم هم متوسط رو به پایین بود


نکاتی راجع به زبان خدمتتون عرض کنم:

از خوندن زبان به هیچ وجه دست نکشید حتی اگه 20 درصد هم بزنید خیلی روی رتبه اثر می گذاره

اگه مثل من گرامرتون ضعیفه اصلا وقتی رو صرف گرامر نکنید چون تستهای گرامرش تستهای خاصی هستند مثلا شما باید بدونید فلان فعل با کدام حرف اضافه همراه میشه یا بعد از فلان فعل اسم مصدر میاد یا ... که حل چنین تستهایی تجربه ی بالایی می خواهد

حتی اگه نرسیدید واسه لغت وقت بگذارید ،با کمی دقت و تمرین می شه به راحتی 25 درصد از بخش متن زبان کسب کنید

ادامه مطلب ...

صندلی داغ با حضور رتبه 2 کنکور ارشد سال 91 - ابزار دقیق-بخش2

منابع:

معادلات دیفرانسیل: آقاسی دو جلدی
کتاب کریمی نسبت به آقاسی جذابتر هستش ولی من کتاب آقاسی رو چون ریشه ای تر درس داده بهتر پسندیدم(چند تا نکته تستی در کتاب کریمی هست که در حل تستها مناسبه که آقاسی اونها رو نگفته یکی پیدا کردن عامل انتگرالساز برای معادلات دیفرانسیل( xy) و حل معادلات به روش سریها یک نکته داره )
ریاضی مهندسی: کتاب ریاضی مهندسی کریمی+ مبحث فوریه و نگاشت پارسه معتقدی
کتاب پارسه برای شروع مخصوصا اونهایی که پایه خوبی ندارن ،مناسب نیست.
در کنکور ابزار دقیق فقط از ریاضی مهندسی سوال میاد و نیمی از سوالاتش مربوط به دو بخش فوریه و معادلات مشتق جزیی است 
تقریبا همه ی تستهای این دو مبحث رو از کتاب کریمی حل کردم( کتاب کریمی حل تشریحی نداره) 
کنترل: درس رو از کتاب الفی خوندم بعدش کتاب راهیان ارشد تقوی
کتاب راهیان ارشد برای کسانی که پایه قوی ندارند جهت شروع مناسب نیست

ادامه مطلب ...